HDS huldiging kampioenen medailles.jpg HDS jeugd met sproeier.jpg HDS Jeugd prijsuitreiking.jpg HDS Roy Jansen Veld.jpg
Haagse Hockeyvereniging HDS is een vereniging met de nodige ambitie waar een goede balans tussen de sportieve prestaties in teamverband én een heel gezellig verenigingsleven vooropstaan. Met ruim duizend leden een middelgrote hockeyvereniging aan de zuidzijde van Den Haag, nabij Loosduinen.

Wat biedt de club? In ieder geval een warme omgeving voor jong tot oud, voor spelers en toeschouwers, voor leden en sympathisanten. Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen, op hoog niveau te spelen of de keuze te maken om recreatief te blijven hockeyen. 

Verder is het voor iedereen goed en gezellig toeven op HDS. We koesteren naast de jongste jeugd ook de veteranen en de leden die trimhockey willen spelen. Als vereniging ondersteunen we iedereen voor de volle 100%. 

Jongste jeugd
Kinderen vanaf vijf jaar worden op een speelse manier in contact gebracht met hockey. Door middel van allerlei spelvormen worden de motorische vaardigheden getraind. Volgens HDS de beste manier om ze te laten kennismaken met hockey en het clubleven. Vanaf zesjarige leeftijd komt de focus tijdens de trainingen meer op hockey te liggen. Bij het spelen van wedstrijdjes worden techniek, teamwork en spelinzicht ontwikkeld. 

Jeugd
Als de kinderen tien zijn, stromen ze door naar de jeugdafdeling. In deze fase wordt er een persoonlijke keuze gemaakt. Bepalend zijn het karakter van de jeugdspeler en de beoordeling van trainers en jeugdcommissie. 

Senioren 
Deze lijn wordt doorgezet bij de senioren. Ook daar krijgen prestatiegericht en recreatief hockey alle ruimte, met voor iedere sector een specifieke aanpak. 

Veteranen 
Je hoeft bij HDS niet te stoppen als je ouder wordt. Vanaf 30 jaar mag je bij de Veteranen gaan spelen, passeer je de 45 dan stap je over naar Veteranen L. Je kunt dus je hele leven lid van HDS blijven, want spelers van boven de 70 zijn geen uitzondering. 

Trimmers
Geen zin in extra verplichtingen op zondag en toch willen (blijven) hockeyen? Elke maandag nemen de trimmers bezit van het HDS-complex. Zowel beginnende als ervaren hockeyers trainen elke week en spelen mee in een aparte competitie. De prestatiedrang staat op een lager pitje dan op zondag en de derde helft is een zeer belangrijk deel van de inzet.