HDS huldiging kampioenen medailles.jpg HDS jeugd met sproeier.jpg HDS Jeugd prijsuitreiking.jpg HDS Roy Jansen Veld.jpg
21 Januari Za

HDS heren 1 zaalkampioen

Nieuws afbeelding


Heren 1 van HC HDS doet het onder Robert Sinjorgo dit hele seizoen 2023-2024 erg goed. Ze zetten de lijn voort die Sanders inzette. Onze trotse vertegenwoordigers maken op het veld een gedreven indruk en winnen hun wedstrijden. Bovenaan in de rangorde van de tweede klasse hebben de mannen uitzicht op een kampioenschap met als beloning een promotie.

De winter deelt het veldseizoen in twee helften en er tussen in valt er iets extra’s te verdienen: het Zaalkampioenschap 2023-2024. Met nog twee weekeinden in de zaal kon het er zondag 21 januari 2024 van komen. Twee tegenstanders in Sporthal Leidschenveen, twee kansen om het kampioenschap vroegtijdig binnen te slepen.

Als eerste mocht Dopie het tegen onze helden opnemen. Met voor de Delvenaren onverwacht succes. Sliepen onze jongens op de kille zondagochtend nog een beetje langer uit? Het werd 0 - 3 omdat we net naast schoten, de lat iets lager hing dan onze inschatting was en de passes op beslissende momenten niet aankwamen waar de bedoeling lag. Maar, zo ging het gerucht op de gevulde tribune, dat was geen enkel probleem. Het ging slechts om 1 ontbrekend punt. Dus niet getreurd om die eerste uitglijder. De jongens van de eerste wedstrijd groeiden in de tweede uit tot mannen. Barendrecht werd flink aangepakt, ondanks een Verkaart in hun gelederen en nog twee op de tribune. Stelselmatig scoorden onze mannen van 1 tot en met 5 en Barendrecht kon er slechts één tegenover stellen.

Het Bestuur had Champagne afgeleverd en in de entree van de hal werd met blije gezichten geschonken en gedronken. Lekker mannen, de eerste buit is binnen.

Nu gaan we aan de tweede beginnen.