HDS 90 jaar strand lichtletters.jpg HDS huldiging kampioenen medailles.jpg HDS jeugd met sproeier.jpg HDS Jeugd prijsuitreiking.jpg HDS Roy Jansen Veld.jpg
20 Augustus Ar

Nieuwe manier van indelen van jeugdleden als scheidsrechter

Nieuws afbeelding


De scheidsrechterscommissie heeft wat veranderingen doorgevoerd voor dit seizoen en hoe jeugdteams worden ingedeeld voor het fluiten van wedstrijden. Hierdoor help je met weinig moeite HDS heel erg zodat alle teams elk weekend scheidsrechters hebben.

Elk team krijgt een speciale "fluitdagā€ toegewezen, waarop ze aan het einde van de speeldag hun eigen wedstrijden spelen. Tijdens deze dag helpen teamleden ook bij andere wedstrijden als scheidsrechters, zodat de taken eerlijk verdeeld zijn.

De indeling van scheidsrechters gebeurt op basis van de alfabetische volgorde van de spelerslijst van elk team. Het team is verantwoordelijk om de scheidsrechterposities in te vullen. Dit betekent dat het hele team samenwerkt om scheidsrechters te leveren.

Deze nieuwe aanpak geldt voor zowel de teams die op een hoger niveau spelen als voor de breedte teams. Teams die op een hoger niveau spelen, moeten minstens twee keer per seizoen scheidsrechters leveren. Breedte teams moeten dit minstens één keer per seizoen doen.

Belangrijk om te begrijpen is dat als sommige teamleden geen scheidsrechterskaart hebben, andere teamleden deze taak zullen overnemen. Dit betekent dat het hele team elkaar helpt.

Met deze nieuwe manier van indelen willen we ervoor zorgen dat iedereen eerlijk meedoet en verantwoordelijkheid deelt. We willen dat alle teams samenwerken om het proces van scheidsrechters in jeugdwedstrijden soepeler te laten verlopen.

Want zoals jullie weten: zonder scheidsrechters geen wedstrijden.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Bericht van de Scheidsrechtercommissie