2021 Zaal 0. Bal stick met balk kopie.png 2021 Zaal 1. bal met stick kopie.png 2023 03. HDS Headers zaal.png 2023 04. HDS Headers zaal.png 2023 05. HDS Headers zaal.png 2023 06. HDS Headers zaal.png 2023 07. HDS Headers zaal.png
1 November Ar

Clubscheidsrechter examen

Nieuws afbeelding

Het is weer tijd voor het jaarlijkse clubscheidsrechter examen! Clubscheidsrechter worden is mogelijk voor iedereen, want HDS heeft altijd scheidsrechters nodig voor de wedstrijden op alle niveaus op zaterdag en zondag.  


Het is natuurlijk ook een goede manier om de spelregels beter te leren kennen. 
Voor alle HDS-leden vanaf de B-leeftijd en hoger is het verplicht om een scheidsrechters kaart te halen. Vanuit de KNHB is dit afgesproken, zodat je de regels goed kent en ook de club kunt ondersteunen bij het fluiten van lagere teams. Zo maak je zelf ook eens mee wat het betekent om scheidsrechter te zijn te midden van fanatieke spelers en enthousiaste, luidruchtige supporters! 

De examens zijn op donderdag 28 november a.s. op HDS, in het clubhuis, om 19.00 en om 20.00 uur. Je kunt je voorkeur voor het tijdstip aangeven, bij inschrijving. Het examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen en is, met enige voorbereiding, goed te halen. Zelf kun je je ook voorbereiden door het maken van proefexamens en het doornemen van de regels: 

En je kunt natuurlijk voor vragen altijd terecht bij de Scheidsrechterscommissie. 

Tot de 28e! 

Opleiding Club scheidsrechters  

Reacties

Saskia Eline Schreiber

17-11-2019 @ 14:34:59 |Beste scheidsrechters, is een behaald examen ook nodig voor de Fjes in de zaal? Wij menen zoiets begrepen te hebben uit de mail, maar lijkt conflicterend met bovenstaand bericht op de HDS site. Met vriendelijke groet, Klaas Schreiber

Reageer op het nieuws

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuwe data voor de scheidsrechtersexamens