2018 HDS Headers website.jpg 2018 HDS Headers website2.jpg 2018 HDS Headers website3.jpg 2018 HDS Headers website4.jpg 2018 HDS Headers website5.jpg 2018 HDS Headers website6.jpg 2018 HDS Headers website7.jpg
Haagse Hockeyvereniging Houdt Dapper Stand

HDS is met ruim duizend leden een middelgrote hockeyvereniging aan de zuidzijde van Den Haag, nabij Loosduinen. De vereniging heeft een lage drempel. Iedereen met een hart voor HDS is welkom en wordt snel in het verenigingsleven opgenomen.

Wat biedt de club? In ieder geval een warme omgeving voor jong tot oud, voor spelers en toeschouwers, voor leden en sympathisanten. Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen, op hoog niveau te spelen of de keuze te maken om recreatief te blijven hockeyen.

Verder is het voor iedereen goed en gezellig toeven op HDS. We koesteren naast de jongste jeugd ook de veteranen en de leden die trimhockey willen spelen. Als vereniging ondersteunen we iedereen voor de volle 100%.

Jongste jeugd
Kinderen vanaf vijf jaar worden op een speelse manier in contact gebracht met hockey. Door middel van allerlei spelvormen worden de motorische vaardigheden getraind. Volgens HDS de beste manier om ze te laten kennismaken met hockey en het clubleven. Vanaf zesjarige leeftijd komt de focus tijdens de trainingen meer op hockey te liggen. Bij het spelen van wedstrijdjes worden techniek, teamwork en spelinzicht ontwikkeld.

Jeugd
Als de kinderen tien zijn, stromen ze door naar de jeugdafdeling. In deze fase wordt er een persoonlijke keuze gemaakt: prestatiegericht hockey in de selectie- en opleidingselftallen of recreatief hockey in de ‘breedte’. Bepalend zijn het karakter van de jeugdspeler en de beoordeling van trainers en jeugdcommissie.

Senioren
Deze lijn wordt doorgezet bij de senioren. Ook daar krijgen prestatiegericht en recreatief hockey alle ruimte, met voor iedere sector een specifieke aanpak.

Veteranen
Je hoeft bij HDS niet te stoppen als je ouder wordt. Vanaf 35 jaar mag je bij de Veteranen gaan spelen, passeer je de 50 dan stap je over naar Veteranen L. Je kunt dus je hele leven lid van HDS blijven, want spelers van boven de 70 zijn geen uitzondering.

Trimmers
Geen zin in extra verplichtingen op zondag en toch willen (blijven) hockeyen? Elke maandag nemen de trimmers bezit van het HDS-complex. Zowel beginnende als ervaren hockeyers trainen elke week en spelen mee in een aparte competitie. De prestatiedrang staat op een lager pitje dan op zondag en de derde helft is een zeer belangrijk deel van de inzet.

Tennis
Wie de fysieke belasting van het hockey te veel wordt kan een balletje slaan op ons tennisveld. Er is altijd wel een gelijkwaardige tegenstander te vinden.

Accommodatie
HDS beschikt over vier verlichte kunstgrasvelden (2 zandvelden, 1 semi-waterveld en 1 waterveld) en een clubhuis met vloerverwarming en een terras. Het clubhuis is eigendom van HDS en telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 070 – 397 88 17.

Contact

Kom gerust eens sfeer proeven tijdens het weekend.
Indien er plek is, is het mogelijk een proeftraining te volgen. Het volgen van een proeftraining biedt geen garantie voor een plaatsing in een team. Stuur hiervoor een mail naar: [email protected].
Wil je lid worden? Ga dan naar: Lid worden


ENGLISH

With around 1,000 members HDS is a medium-sized hockey club in the south of The Hague. The club offers both competitive and leisure hockey. HDS has a programme in place for young juniors to grow its own future achievers. That this two-tier investment in competitive and leisure hockey works well for HDS is shown by the increase of, particularly, junior members and the accompanying expansion of our grounds over the past ten years. HDS is well-loved in the community. The club is located close to the International School of The Hague and hosts an ISH girls' team.

Contact us:
HDS is located at Madesteinweg 17/BY, The Hague. Feel free to pay us a visit and get a taste of club life, or contact [email protected] for more information on a trial training session or membership. For e-mail addresses click here on HDS organization. If you would like to join HDS as a new member please register here via HDS registration form.