1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg
HDS is, zoals vele verenigingen, een club die voor het overgrote deel draait op vrijwilligers.
Zo wordt een deel van de trainingen verzorgd door onze eigen (jeugd-)leden, wordt de bar bemand door leden en ouders net als u en zijn het ook vrijwilligers die ervoor zorgen dat uw HDS-app wordt gevuld met informatie. Eigenlijk gebeurt er vrijwel niets binnen de vereniging zonder hun hulp.

Hulp van ouders is daarom onmisbaar. Onze vereniging kan niet functioneren zonder dat zij hun steentje bijdragen. Vele handen maken licht werk. Wij vragen elke ouder dan ook minimaal 2 x per jaar een bar- en/of wedstrijdtafeldienst te draaien. U wordt daarvoor automatisch ingedeeld, maar u kunt ook uzelf indelen via de site op een tijdstip dat het u uitkomt.

Maar er zijn vele andere klussen die door iemand gedaan moeten worden. Dat kan variëren van het schilderwerk aan het clubhuis tot materiaalbeheer tot het helpen organiseren van toernooien.

Grootste misvattingen rond vrijwilligerswerk binnen onze club:
* Ik kan niet hockeyen, dus ik kan niets doen.
Natuurlijk wel! U kunt altijd iets doen. We hebben ook mensen nodig die iets kunnen organiseren, kunnen timmeren, spullen willen vervoeren of simpel lunchmanden inpakken voor een toernooi. Meld ons waar u goed in bent of wat u leuk vindt om te doen en kom ons helpen!
Overigens zijn de spelregels te leren. Ook als u niet meteen spelleider wordt zult u langs de lijn meer plezier beleven als u de spelregels begrijpt. Natuurlijk waardeert de club het erg als u te zijner tijd een scheidsrechterskaart haalt en af en toe een wedstrijd wilt fluiten. Bedenk dat zaalwedstrijden altijd door ouders worden gefloten.

* Ik betaal contributie dus alles wordt wel geregeld.
U betaalt voornamelijk contributie voor het onderhoud van de velden, het clubhuis, de trainersvergoedingen en het lidmaatschap van de KNHB. Als we betaalde krachten zouden moeten doorberekenen zou de contributie vele malen hoger zijn.

* Er is al zoveel geregeld, ze hebben mij echt niet ook nog nodig.
Er wordt inderdaad al veel georganiseerd, maar wel door een relatief kleine groep mensen die jaar in jaar uit veel tijd steekt in activiteiten die de hockeytijd van onze leden tot een mooie herinnering maken. Zij geven het stokje op een gegeven moment graag weer eens door.

We doen dit met z’n allen: u doet toch ook mee?