HDS huldiging kampioenen medailles.jpg HDS jeugd met sproeier.jpg HDS Jeugd prijsuitreiking.jpg HDS Roy Jansen Veld.jpg
Binnen de visie op de ontwikkeling van hockeyers staat het plezier en ontwikkeling van hockeyers centraal. De vertaling van deze visie naar de Jongste Jeugd competitie komt terug in spelvormen waarin de speelbeleving centraal staat. De verhoudingen van het veld, het aantal doeltjes waarin gescoord kan worden, de manier van begeleiden, maar ook het aantal spelers in het veld zijn daarin belangrijke elementen. Als er minder spelers in het veld staan, wordt het aantal balcontacten groter. Ontdekken is een belangrijk element van de ontwikkeling van hockeyers, wat gestimuleerd wordt door veel balcontacten. Dat maakt het een essentieel uitgangspunt om kinderen maximaal van het spel te laten genieten.

Met als doel kinderen meer plezier te laten beleven in de hockeysport is er met ingang van seizoen 2022-2023 een aantal wijzigingen doorgevoerd. In de loop van dit seizoen zijn alle wijzigingen in nauwe samenwerking met verenigingen, trainers, ouders en kinderen geƫvalueerd.

Resultaten evaluatie en wijzigingen seizoen 2023-2024 
In onderstaande video gaan we kort in op de resultaten van de evaluatie en op de wijzigingen die met ingang van seizoen 2023-2024 worden doorgevoerd.
         
Kabouters

Kinderen zijn op 1 oktober van het lopende seizoen 5 jaar oud. Gedurende het veldseizoen eenmaal per week training. Puppy's
Kinderen zijn op 1 oktober van het lopende seizoen 6 jaar oud. Gedurende het veldseizoen eenmaal per week training en aantal zondagochtenden onderlinge wedstrijdjes. In het voorjaar doen ze mee aan de Coolkids competitie.


O8

Kinderen zijn op 1 oktober van het lopende seizoen 7 jaar oud. Gedurende het veldseizoen tweemaal per week training en op zaterdag een wedstrijd.O9
Kinderen zijn op 1 oktober van het lopende seizoen 8 jaar oud. Gedurende het veldseizoen tweemaal per week training en op zaterdag een wedstrijd. In winter zaalhockey tegen andere teams uit District.


O10

Kinderen zijn op 1 oktober van het lopende seizoen 9 jaar oud. Gedurende het veldseizoen tweemaal per week training en op zaterdag een wedstrijd. In winter zaalhockey tegen andere teams uit District.

Heb je vragen? Mail dan naar [email protected]. Wil je een keer komen kijken en sfeer proeven? Kom dan op woensdagmiddag (kabouters en puppy's) of vrijdagmiddag (O8, O9 of O10) kijken bij de trainingen of op zaterdagochtend bij de wedstrijden! Ook organiseren wij een aantal keer per jaar een proeftraining. Hou voor data en tijdstippen de website in de gaten!