HDS huldiging kampioenen medailles.jpg HDS jeugd met sproeier.jpg HDS Jeugd prijsuitreiking.jpg HDS Roy Jansen Veld.jpg

Hieronder tref je per categorie de speelregels aan die gelden vanaf seizoen 2023-2024. Ook hebben we bij iedere categorie toegevoegd wat de rol van de speelbegeleider is. De kinderen onder 8 jaar spelen in een 3 tegen 3 vorm. In deze spelvorm komen de kinderen veel aan de bal, scoren ze veel en hebben een hoge betrokkenheid bij het spel.

Met ingang van seizoen 2023-2024 worden er een paar kleine wijzigingen doorgevoerd:

  • Bij start seizoen 3 goaltjes; na winterstop 2 goaltjes
  • Scoren binnen 5 meter (doel)gebied
  • Uitnemen na doelpunt op de middellijn
Rol van de speelbegeleider O8
De speelbegeleider bij O8 heeft de fluit bij voorkeur zoveel mogelijk in de zak, bewaakt de voortgang van het spel, begeleidt de spelers en zorgt voor een sportief verloop van de wedstrijd.


De spelvorm 6 tegen 6 wordt gespeeld door kinderen onder 9 jaar. In deze spelvorm komen de kinderen veel aan de bal, drijven en passen ze veel, kunnen ze meerdere posities spelen en hebben ze een hoge betrokkenheid bij het spel.

Met ingang van seizoen 2023-2024 worden er geen wijzigingen doorgevoerd.

Rol van de speelbegeleider O9
De speelbegeleider bij O9 heeft de fluit bij voorkeur zoveel mogelijk in de zak en fluit alleen ter bevordering van de wedstrijd. De speelbegeleider bewaakt de voortgang van het spel, begeleidt de spelers en zorgt voor een sportief verloop van de wedstrijd.In onderstaande download lees je meer over de rol van de speelbegeleider en worden tips gegeven voor spelplezier.

Zaalhockey O9
De leeftijdscategorie O9 speelt volgens de reguliere zaalhockeyregels. 


De spelvorm 8 tegen 8 wordt gespeeld door kinderen onder 10 jaar. Wedstrijden worden gespeeld op een half veld.

Met ingang van seizoen 2023-2024 komt de strafcorner te vervallen. Nieuw is echter de shoot-out.

Rol van de speelbegeleider O10
Bij de O10 zal er iets door de speelbegeleider iets vaker worden gefloten. Maar nog altijd staan speelplezier en veiligheid centraal.

Spelreglement Veldhockey
Hier vind je het geldende spelreglement veldhockey jongste jeugd. Wil je de spelregels op je mobiel raadplegen? Gebruik dan de app van hockey.nl. In die app vind je onder de knop ‘Meer’ ook de spelreglementen.