HDS 90 jaar strand lichtletters.jpg HDS huldiging kampioenen medailles.jpg HDS jeugd met sproeier.jpg HDS Jeugd prijsuitreiking.jpg HDS Roy Jansen Veld.jpg
Senioren
Na de aanloop van je hockeycarrière als junior sta je voor een lange loopbaan als senior van HDS. Want dat wil de vereniging: leden behouden, het liefst levenslang. Mooi wanneer onze senioren zowel de kinderen van de veteranen als de (aankomende) ouders van onze jongste jeugd zijn. Ze vormen de stevige ruggengraat van de vereniging en garanderen het verloop van verleden naar toekomst. 

We houden voor de senioren het evenwicht tussen prestatie en recreatie. Wie er echt voor wil gaan, krijgt de kans om als tophockeyer de ambitie van HDS te helpen waarmaken: meespelen op het hoogst haalbare niveau. Wie die ambitie of vanwege carrière en gezinsleven de tijd mist, blijft even welkom. Elke hockeyer boven de 18 krijgt de gelegenheid mee te spelen in een competitie op het gewenste niveau. 
Dames 1 en Heren 1 krijgen de nodige aandacht om te kunnen presteren. Speel je op ons hoogste niveau, dan weet je dat je een belangrijke invulling geeft aan het imago van HDS. De inzet van de top komt ook naar voren bij het organiseren van clinics, het trainen van de jeugd en het representeren van HDS bij diverse gelegenheden. Tegenover de kans om je sportieve ambitie tot het uiterste te benutten, staat een extra inzet voor de club. De overige teams, de seniorenbreedteteams, bieden plaats aan hockeyers die niet op het hoogste niveau van de vereniging willen hockeyen, maar wel op hun eigen niveau de sportiviteit willen combineren met de gezelligheid. Tijdens de wedstrijden overheerst de wil om te winnen, maar de inzet blijft binnen de zelf afgebakende perken. 

Ondanks de uiteenlopende ambities vormen de senioren een hechte kerngroep van HDS-ers. Ze spelen vaak al vanaf de jeugd samen en nemen individueel of in een commissie tal van taken op zich. De vereniging kan niet zonder de senioren.