HDS 90 jaar strand lichtletters.jpg HDS huldiging kampioenen medailles.jpg HDS jeugd met sproeier.jpg HDS Jeugd prijsuitreiking.jpg HDS Roy Jansen Veld.jpg
Welkom bij hockeyvereniging HDS
HDS is een gezellige club met een familiekarakter waar topteams en recreatieve teams naast elkaar bestaan. In principe trainen alle teams twee keer per week en spelen ze op zaterdag een wedstrijd. Daarbij is de indeling zo dat hoe jonger je bent, des te vroeger je meestal speelt. Dus de D-jeugd is vaak op zaterdagochtend aan de beurt, C-jeugd einde ochtend of begin middag en zo verder. Vaak, want er wordt soms wel van afgeweken, dus houd je HDS-app goed in de gaten.

In de Jeugd speel je van je tiende tot je achttiende. Je zit twee jaar achter elkaar in dezelfde leeftijdscategorie. Voor alle teams geldt 1 oktober als peildatum. Bij voorkeur heb je op 1 oktober de volgende leeftijd:
  • A-junioren, leden die op 1 oktober 16 of 17 jaar oud zijn;
  • B-junioren, leden die op 1 oktober 14 of 15 jaar oud zijn;
  • C-junioren, leden die op 1 oktober 12 of 13 jaar oud zijn;
  • D-junioren, leden die op 1 oktober 10 of 11 jaar oud zijn.
Breedtehockey
Bij HDS kun je hockeyen op verschillende niveaus. Gedurende de tijd dat je bij ons hockeyt houden wij daarom in de gaten welk team het beste bij je past. De teams variëren van erg prestatiegericht tot best-fanatiek-maar-mag-het-ietsje-rustiger tot vooral-gewoon-gezellig. In welk elftal je ook zit, het is goed om te bedenken dat je deel uitmaakt van een team. De anderen rekenen op je, dus: KOM! Immers: inlopen, trainen, wedstrijden en napraten zijn leuker met z’n allen.