03.png 06.png 08.png 10.png Pion-geel.gif Sproeien-veld.gif Veld-Bubi.gif
1 November Za

Regelwijziging: Vliegende keeper verdwijnt in de zaal, geen vier kwarten

Nieuws afbeelding

Net als op het veld verdwijnt ook komend zaalseizoen de vliegende keeper. Een team speelt met vijf spelers en een volledig uitgeruste keeper of met zes spelers. Als er gekozen wordt om te spelen met zes veldspelers, dan is er niemand die de rechten heeft van de keeper. Er is dan niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen. Ook staat er niemand in het doel bij het verdedigen van de strafcorner. Alle zes spelers staan dan aan de andere zijde van het doel ten opzichte van waar de bal wordt aangegeven. Het verdwijnen van de vliegende keeper komend zaalseizoen, is niet de enige regelwijziging. Er zijn nog meer nieuwe regels die we herkennen van het veld.


Verschillende wijzigingen strafcorner
Zo worden net als bij het veldhockey de regels met betrekking tot het einde van een strafcorner aan het einde van de wedstrijd (uitspeelcorner) gelijk getrokken met de regels die gelden voor het beĆ«indigen van de strafcornersituatie gedurende de wedstrijd. Tot en met seizoen 2018-2019 was een uitspeelcorner ook ten einde als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel kwam. Dit is nu geschrapt. Nu geldt: de strafcorner is (onder andere) ten einde als de bal meer dan 3 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd.Maar dat is niet de enige spelregelwijziging omtrent de strafcorner. Spelers van het verdedigende team bij een strafcorner die niet achter de achterlijn plaatsnemen, moeten voortaan achter kop cirkel aan de andere zijde van het veld zich opstellen (afgelopen zaalseizoen was het zo dat spelers zich achter de middenlijn mochten opstellen).Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de kop cirkel aan de andere zijde van het veld op te stellen.

Drie meter afstand, ook in de cirkel
Bij een aanvallende vrije slag binnen 3 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel en binnen 3 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije slag direct wordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 3 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije slag direct te nemen, dan moeten alle andere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 3 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije slag wordt genomen.

Reacties

Roy Jansen

14-11-2019 @ 08:32:31 |1

Roy Jansen

14-11-2019 @ 08:36:10 |Mag aannemen dat de gewone interchanche (keeper-speler, speler-keeper blijft gehandhaafd.roy

Reageer op het nieuws