HDS 90 jaar strand lichtletters.jpg HDS huldiging kampioenen medailles.jpg HDS jeugd met sproeier.jpg HDS Jeugd prijsuitreiking.jpg HDS Roy Jansen Veld.jpg
15 November Za

Zaalhockey, arbitrage, let op wijziging bij de (Jongste) Jeugd

Nieuws afbeelding

Arbitrage

Komend zaalseizoen is er een wijziging in het fluiten van de wedstrijden van de (jongste) jeugd. In plaats van het meenemen van 1 eigen scheidsrechter bij iedere wedstrijd, worden de 3 wedstrijden die vallen in de 3-luik gefloten door 2 scheidsrechters van het thuisspelende team. Het thuisspelende team is tevens het team dat de zaalleiding heeft.
Dit betekent in de praktijk dat een team niet langer alle speeldagen een scheidsrechter naar alle (uit-)wedstrijden hoeft mee te nemen. Het team hoeft slechts op de twee speeldagen dat het zaalleiding heeft, te zorgen voor 2 scheidsrechters die alle 3 de wedstrijden van het 3-luik fluiten.

Elk team dient zelf voor de scheidsrechters te zorgen. HDS faciliteert dit dus niet. Wel zijn er verschillende (jeugd-) leden die – tegen betaling – willen fluiten. Mocht je een scheidsrechter nodig hebben, dan kan je op Zo Dapper een oproep plaatsen.

De wedstrijd duurt 35 minuten; na 17,5 minuut wisselen de scheidsrechters van helft. In de eerstejaars jongste jeugd (6E) en F duurt een wedstrijd 2 x 15 minuten, met 5 minuten rust. Een zaalteam heeft maximaal 12 spelers en 4 begeleiders.

Wat houdt de zaalleiding in?
In de zaal wordt altijd een drieluik gespeeld. Je speelt dus als team twee wedstrijden per keer. Bij ieder blok wedstrijden is 1 van de 3 teams aangewezen als zaalleiding. Als je zaalleiding hebt, dan heb je dat dus ook over de wedstrijd tussen de twee niet-HDS teams. In het wedstrijdschema staat vermeld welk team zaalleiding heeft. De bedoeling is dat dit door ouders wordt gedaan.

De taken van de zaalleiding?
  • tijd bijhouden (na 17,5 minuut wisselen de scheidsrechters van kant bij een dood spelmoment); er mag absoluut niet uit de tijd gelopen worden in verband met de strakke planning. Tijd is tijd. Dus goed opletten en de tijd door laten lopen; 35 minuten per wedstrijd en echt niet meer! Bij blessures wordt de tijd ook niet stilgezet.