00. Clubhuis.png 00. Dveld.png 00.3.png 00.4 H1.jpg 00.5.png 00.6.png 00.7.png 00.8.png 03. Hockeystick.png 10. pion.png
4 Oktober Be

FAMILIE HORDIJK: 17 JAAR VRIJWILLIGERSWERK BIJ HC HDS

Nieuws afbeelding

De bar kreeg een ander aanzien, de keuken werd verbouwd, maar één aspect bleef 17 jaar ongewijzigd: de vertrouwde gezichten van Peter en Aïda Hordijk achter de bar en in de keuken. De twee trouwe dienstverleners bewijzen de noodzaak van het vrijwilligerswerk als hoeksteen van het waardevolle verenigingsleven.

Al die jaren nam het tweetal de exploitatie van ‘het restaurant’ van HDS op zich. Van inkoop tot en met verkoop, van roosters voor de barbezetting tot en met het bepalen van het assortiment. Alles werd stipt en geheel conform de strenge HACCP-normen geregeld.
Vanaf seizoen 2021-2022 staat HC HDS, de snel groeiende hockeyclub in het Haagse Madestein, er alleen voor. Het echtpaar Hordijk doet een stap terug om meer tijd voor zichzelf te nemen. Voorzitter Drewin Nieuwenhuis memoreerde hoe hij aanvankelijk in de veronderstelling verkeerde dat Peter Hordijk in dienst van de club was, zo omvangrijk was de inzet die hij liet zien. Al die jaren stond Aïda Hordijk achter hem in de keuken en bereidde naar schatting een miljoen broodjes en snacks.

Daar is HC HDS dankbaar voor en de vereniging hoopt dat hun voorbeeld nieuwe en vooral jonge vrijwilligers inspireert. Als eerbetoon krijgt het clubhuis de naam ‘Huize Hordijk’ om het familiegevoel van de club nog eens te bevestigen. In een vereniging geldt bovenal het credo ‘één voor allen, allen voor één’ en de inzet van de familie Hordijk is daar een perfecte weerslag van.