00. Clubhuis.png 00. Dveld.png 00.3.png 00.4 H1.jpg 00.5.png 00.6.png 00.7.png 00.8.png 03. Hockeystick.png 10. pion.png
3 September Co

Corona Update HDS: Coronamaatregelen en de voorbereiding voor het nieuwe seizoen

Nieuws afbeelding

Vanaf 11 september starten weer de competities voor de Jeugd en Jongste jeugd, ook zijn toernooien weer toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs. Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.

Er mag publiek aanwezig zijn bij amateurwedstrijden en trainingen. In principe geldt placering (vaste zitplaats en 1,5 meter afstand) maar indien de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan. Voor publiek geldt de verplichting van registratie en gezondheidscheck.

Richtlijnen en afspraken
Om ervoor te zorgen dat we met elkaar kunnen blijven sporten, is het van groot belang dat iedereen zich houdt aan de speciale richtlijnen en afspraken vanuit de overheid en veiligheidsregio’s. Daarnaast heeft NOC*NSF specifieke richtlijnen voor de sport opgesteld. Deze maatregelen en richtlijnen heeft de KNHB vertaald naar de hockeysport. De KNHB vraagt iedereen (verenigingen, hockeyers, vrijwilligers en hockeyfans) onderstaande richtlijnen goed door te nemen, zodat we er gezamenlijk zorg voor kunnen dragen dat we competitie kunnen blijven spelen op een veilige en verantwoorde manier.

Basisregels voor de sport
De KNHB roept iedereen allereerst op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen. Houd je aan alle adviezen:
 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Vermijd drukte.
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie.
 • Schud geen handen.
Houd je ook aan de regels met betrekking tot thuisblijven c.q. in quarantaine gaan wanneer je dit gevraagd wordt of wanneer je klachten hebt.

Richtlijnen hockeysport
Daarnaast heeft de KNHB een aantal richtlijnen opgesteld die betrekking hebben op de hockeysport. Deze informatie vind je hieronder.

Let op: per veiligheidsregio kan de situatie verschillen. Houd daarom ook de website en app van je vereniging goed in de gaten! 

Algemeen
 • Op alle niveaus volgt de KNHB de overheidsrichtlijnen.
 • Positief geteste spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan (oefen)wedstrijden, trainingen of eventuele andere clubactiviteiten.Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als hockeyers tijdens een (oefen)wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als ‘overige niet nauwe contacten’. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden en trainingen maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!
 • De thuisvereniging is verantwoordelijk voor de organisatie en naleving van de coronaregels van de overheid en stelt een coronacoördinator aan, te herkennen aan een geel HDS hesje.
 • De veiligheidsregio’s in Nederland werken met verschillende noodverordeningen, afgestemd op de specifieke regio. Hierdoor kunnen de maatregelen per vereniging verschillen. Heb je vragen over de geldende noodverordening in jouw gemeente? Neem dan contact op met de handhavers van de eigen gemeente.
1,5 meter afstand
 • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden.
 • Voor leden uit hetzelfde huishouden geldt dat ook zij onderling geen afstand hoeven te houden.
 • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen.
 • Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar, behalve tijdens het hockeyen zelf.

Corona-update 22 augustus 2021
Op HDS zijn de voorbereidingen voor seizoen 2021-2022 inmiddels gestart. De trainingen gaan weer beginnen en de eerste oefenwedstrijden zijn al ingepland. Helaas hebben we nog altijd te maken met het coronavirus en dat betekent dat we ons nog steeds aan de maatregelen moeten houden. 

Basisregels
We roepen iedereen op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen en zich te houden aan onderstaande basisregels:      
 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
 • Houdt 1,5 m afstand van anderen         
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie     
 • Schud geen handen
1,5 meter afstand
 • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden
 • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen*
 • Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar*
*Tijdens het sporten hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden. 

Publiek
Voor het toelaten van publiek gelden op dit moment de regels van placering (vaste zitplaats en 1,5 meter afstand). Als de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek met in acht neming van 1,5 meter afstand ook mogelijk.

Voor publiek geldt ook de verplichting van registratie en gezondheidscheck. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen die wel of niet gevaccineerd zijn: iedereen is in welkom mits men geen klachten heeft.

Clubhuis
Ons clubhuis is geopend hier geldt nog steeds houdt 1,5 meter afstand van elkaar.

Kleedkamers
Kleedkamers en douches mogen worden gebruikt. Uiteraard wel met inachtneming van de basismaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand.

Van en naar de hockey
Wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten, adviseren wij personen vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen.

(Bron: KNHB)