00. Clubhuis.png 00. Dveld.png 00.3.png 00.4 H1.jpg 00.5.png 00.6.png 00.7.png 00.8.png 03. Hockeystick.png 10. pion.png
15 Maart Ar

In april weer scheidsrechterexamens

Nieuws afbeelding

In april is er weer 4x de mogelijkheid om deel te nemen aan de scheidsrechtersexamens. Voor alle HDS-leden vanaf de B-leeftijd is het verplicht om je scheidsrechterskaart te halen. Dus schrijf je snel in! 

Sinds oktober lagen de examens stil, maar de KNHB biedt nu de mogelijkheid om het examen online te maken. 

De online examens worden afgenomen op:
  • woensdag 7 april om 19:30 uur
  • donderdag 8 april om 19:30 uur
  • woensdag 14 april om 19:30 uur
  • vrijdag 16 april om 19:30 uur
De ultieme kans dus voor alle leden die  bij eerdere examen niet aanwezig konden zijn.

Hoe doe je mee?
Ieder die het examen nog dient te halen of wil halen krijgt een oproep of kan zich aanmelden via [email protected]

De kandidaten krijgen van HDS een dag voor het examen een link die toegang geeft tot het online examen van de KNHB.

LET OP! Op het examen zit een tijdslot, dit betekent dat je alleen kunt inloggen op de door HDS aangegeven dag en tijdsblok. 

Het enige wat je nodig hebt is je naam en je bondsnummer. Heb je geen bondsnummer, mail dan naar [email protected].

Vanaf het moment dat je bent ingelogd heb je 40 minuten de tijd om het examen van 30 vragen te maken (mensen met dyslectie 80 minuten).
Uit ervaring weten we dat 40 minuten voldoende is om het examen binnen deze tijd af te kunnen ronden.
Na het afronden van het examen zie je meteen of je geslaagd bent.

Vragen tijdens het examen?
Heb je een vraag tijdens het examen dan is de scheidsrechtersco√∂rdinator telefonisch en via whatsapp bereikbaar om je vraag te beantwoorden. 

Voorbereiding
Het is toch al weer even geleden dat iedereen in competitie verband gespeeld heeft waardoor de regels misschien wat naar de achtergrond verdwenen zijn.

Als je eerder een oproep hebt gekregen voor het examen, dan heb je ook een inlog gekregen voor het KNHB College. Kijk dit college en je bent goed voorbereid. Heb je de inlog niet meer, laat het dan weten via [email protected]

In de weken voor het examenmoment, organiseert HDS bovendien twee webinars van elk +/- 1,5 uur. De onderwerpen van deze webinars zijn Opleiding Clubscheidsrechter en examentraining.
In deze interactieve training zullen alle nodige aspecten voor het examen aan bod komen en kun je je vragen stellen. Op deze manier hopen we iedereen klaar te stomen voor het online examen. 

Nieuwe aanmeldingen
Val je in B-leeftijd en hoger en heb je jezelf nog niet aangemeld, stuur dan een email naar [email protected]. Na inschrijving ontvang je en bevestiging en krijg je toegang tot het KNHB College. De bevestiging krijg je van de KNHB dus houd je mail of die van je ouders in de gaten. De link kan maar 1 keer worden gestuurd

Mochten er voorafgaand aan het examen vragen of onduidelijkheden zijn, neem dan contact op met de scheidsrechterscommissie van HDS, [email protected]

Met vriendelijke groet,
Scheidsrechters commissie HDS