03.png 08.png 2020 HDS HEADER WEBSITE11.jpg 2020 HDS HEADER WEBSITE2.jpg 2020 HDS HEADER WEBSITE_1.jpg 2020 HDS HEADER WEBSITE_2.jpg 2020 HDS WEBSITE HEADER_9.png Pion-geel.gif
29 September Co

Corona-update HDS 29 september

Nieuws afbeelding


De KNHB heeft vandaag laten weten wat de maatregelen die gisteren door het kabinet zijn afgekondigd betekenen voor de clubs. Hieronder een opsomming met daarbij ook de aanvullende maatregelen vanuit HDS.

Clubhuis gesloten
Clubhuizen zijn tijdelijk gesloten. Dat betekent dat je na je wedstrijd en training niet nog een drankje kunt blijven doen. Verder geldt voor HDS onverkort dat de kleedkamers gesloten zijn. We vragen iedereen om al in sportkleding naar de club te komen. Keepers die hun spullen uit de kleedkamer moeten halen, kunnen dat wel doen. De toiletten zijn ook toegankelijk.


Coronadienst 
De coronadienst blijft gehandhaafd om bezoekers van HDS te wijzen op de richtlijnen en de registratieplicht.
 
Geen toeschouwers bij wedstrijden en trainingen
Toeschouwers zijn voorlopig niet toegestaan. Het doel van de maatregel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. 

Dat betekent:
  • Geen publiek op het complex tijdens trainingen.
  • Geen publiek van het thuisteam op het complex bij wedstrijden op HDS.
  • Bij uitwedstrijden van de jeugd en jongste jeugd vallen de benodigde ouders/verzorgers, ofwel 'de chauffeurs', onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Wij verzoeken bezoekende teams om het aantal chauffeurs te beperken tot een maximum van 5 personen per team.
Teams
  • Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Vriendelijk verzoek om de sportaccommodatie z.s.m. te verlaten.
  • Kom omgekleed naar de club en neem een gevulde bidon mee.
  • Als kinderen sporten op HDS voor bijvoorbeeld een training of thuiswedstrijd, worden de chauffeurs als toeschouwer gezien en mogen zij dus niet blijven kijken. Chauffeurs kunnen tijdens trainingen en thuiswedstrijden in de auto verblijven op de parkeerplaats.
  • Chauffeurs van onze jongste jeugdteams kunnen hun kind voor de training afzetten bij het toegangshek. 
Vriendelijk verzoek aan ouders/verzorgers om niet te blijven staan tot het kind is opgehaald.

Teambegeleiders
Via de lijncoördinatoren worden teambegeleiders gevraagd net als aan het begin van de Corona-periode. Dit geldt alleen voor de jongste jeugd en de D-lijn. Deze begeleiders (1 per team) zijn verplicht zich te registreren bij de poort.
 
Bezoekers van HDS
Wij vragen bezoekende teams om het aantal chauffeurs te beperken tot een maximum van 5 personen per team. Bezoekers zijn verplicht zich te registreren bij het toegangshek. Hier hangen QR-codes. Spelers en coaches worden automatisch geregistreerd via het trainings- en wedstrijdschema.
 
Tot slot
Wij willen nog eens benadrukken dat het van groot belang is dat wij hier samen de komende tijd onze schouders onder zetten. Neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden en durf ook elkaar hierop aan te spreken als het onverhoopt even misgaat. Dan zorgen we er met elkaar voor dat er niet nog strakkere richtlijnen hoeven te komen.

Ook bij uitwedstrijden vragen wij je om je op de hoogte te stellen van de regels van de betreffende club en respecteer deze.

Vragen? Stuur een bericht aan [email protected].