03.png 06.png 08.png 10.png Pion-geel.gif Sproeien-veld.gif Veld-Bubi.gif
6 Mei Be

Roy Jansen Veld op HDS Madestein

Nieuws afbeelding

Het hoofdveld van HC HDS op Madestein (Den Haag) draagt vanaf 5 mei 2019 de naam Roy Jansen Veld. Daarmee eert de Haagse hockeyclub de trainer die drie generaties HDS’ers en velen bij andere clubs heeft leren hockeyen. De inmiddels 80-jarige trainer heeft onlangs nog HDS Jongens D1 aan het kampioenschap geholpen.

Hockeyclub HDS vierde Bevrijdingsdag op 5 mei met oesters en bubbels, georganiseerd door hoofdsponsor DB Evenementen i.s.m. Simonis. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst werd Roy Jansen geëerd met zijn eigen veld. Veteraan Patrick van Eerten memoreerde dat hij niet slechts leerde hockeyen van het erelid van HDS, maar dat hij vele levenslessen van hem meekreeg. Een geëmotioneerde Roy Jansen dankte HDS dat hij nu een veld heeft naast dat van zijn grote vriend Bubi Lentze, een even memorabele HDS-coryfee.

De 5 meiviering op Madestein werd druk bezocht. Niet alleen was het een reguliere competitiedag, met een ongelukkig, bijna onterecht verliespunt van HDS Dames 1 tegen Dopie en een klare overwinning op SHOT van HDS Heren 1 (3-0). De huldiging van Roy Jansen trok ook een grote schare leeftijdgenoten, die het wel en wee van de vereniging al sinds lang meemaken. Na de oorlog gestaag groeiend van een honderdtal leden naar de 1200 HDS’ers van nu. Het was een feest der herkenning en in één moeite door gaf de club kleur aan de laatste dagen van het 17de lustrum. 13 Mei a.s. wordt Houdt Dapper Stand al weer 86 jaar.