2018 HDS Headers website.jpg 2018 HDS Headers website2.jpg 2018 HDS Headers website3.jpg 2018 HDS Headers website4.jpg 2018 HDS Headers website5.jpg 2018 HDS Headers website6.jpg 2018 HDS Headers website7.jpg
Jongste jeugd 19-6

Reacties op de nieuwe indeling ...

Je speelde het hele seizoen in je eigen team, met je vriendjes of vriendinnetjes. En dan zie je de nieuwe indeling voor het volgende seizoen. Wat nu? Opeens ben je in een ander team ingedeeld. Met nieuwe namen. Dat is wennen, dat snappen de trainers en coördinatoren ook wel. Maar er is wel over nagedacht.

Wij kennen alle leuke en enthousiaste kinderen, die op HDS willen hockeyen. De een heeft wat meer talent dan de ander, is wat fanatieker of wil nog harder trainen. Al die verschillende kwaliteiten moeten samen komen in de teams. Soms is een talentvolle hockeyer beter op zijn plek in een tweede team, omdat we hem willen uitdagen. Heel bewust plaatsen wij iemand bij bepaalde andere spelers, omdat die combinatie het beste in iedereen boven haalt. Hockey is tenslotte een teamsport. Met samenspel.

Jammer van de verontwaardigde mails. Er wordt gesproken over degradatie. Te lage indeling. Ja, zelfs het woord kneuzenteams wordt gebruikt. En die heeft HDS niet!

Wij willen alle kinderen zo goed mogelijk laten groeien in het hockeyspel. Juist daarom is de één op z'n plaats in een hoog team. Voor de ander is het beter om minder fanatiek te spelen. Prestaties komen dan later wel, na een periode in de luwte.

Beste ouders, steun HDS daarin. Geef aan dat er over de indeling is nagedacht. Dat nieuwe namen uiteindelijk goede vriendjes en vriendinnetjes worden. Dat spelen op je eigen niveau wel zo veel plezier geeft. En dat je dan de beste kans hebt om te presteren. Want dat is het uitgangspunt van de begeleiding op HDS.
En tenslotte, we selecteren doorlopend. Wie plotseling een ontwikkeling doormaakt en zich in de kijker speelt, komt vanzelf in een ander team terecht.